Jaar in beeld 2018

Na twee jaar hard te hebben gewerkt voel ik de behoefte om te delen wat mij allemaal is gelukt. Na 15 jaar te werken in allerlei verschillende vormen van hulpverlening in Nederland, heb ik de stap gewaagd om twee jaar geleden mijn eigen bedrijf te starten: “Princen Coaching”.

Allereerst wil ik Cindy, mijn vriendin, bedanken. Want zonder haar toewijding en sterk moederschap had ik dit niet kunnen verwezenlijken. Zij zorgt ervoor de ik de handen vrij heb voor mijn zaak en dat ik in mijn vrije tijd optimaal vader kan zijn voor mijn twee schattige kinderen.

Reclame heb ik nog niet gemaakt omdat dit tot op heden nog niet nodig is geweest. Hiervoor wil ik iedereen, mensen en/of bedrijven die reeds met mij in zee zijn, bedanken voor het vertrouwen dat ik krijg.

Ik wil jullie graag meenemen in mijn verhaal. Dit begint bij:

  • de mensen die mij tot dit punt gebracht hebben, die ik ook graag wil bedanken;
  • cursussen die ik heb gevolgd en volg;
  • succesverhalen;
  • struggles waarmee ik kamp en overwin zodat er continue groei aanwezig is.

Iedere derde woensdag van de maand zal er een post komen van “Princen Coaching” op facebook, instagram en linkedin. In de eerste 2 posts (januari en februari) zal ik jullie meenemen in de opbouw van Princen Coaching. De weg die ik in 2018 en 2019 heb afgelegd.

Waar het allemaal begon

Het begon allemaal met een post voor een aanstelling op Linkedin van Mevr. Renee Pierrot. De gedachte dat mijn werkervaring ook nuttig kan zijn voor het onderwijs hield mij regelmatig bezig. Tijdens mijn jobs bij verslavingspreventie, MST, CJG en jeugdconsulent kwam ik regelmatig in contact met het onderwijs. Voor mij was dit steeds weer een boeiende en fascinerende omgeving, met vele uitdagingen. Dé reden voor mij om te reageren op de post van Mevr. Pierrot.

Na contact te hebben gehad met het team van het SWO VO (stichting voor passend onderwijs) die de aanstelling regelde, kreeg ik te horen dat er veel interesse was om mij voor het komende half jaar op Niekee te laten werken als ambulant begeleider. Echter, dit kon enkel op basis detachering of als zelfstandige.

Niekée, Roermond

Het was heel snel knopen doorhakken. De droom om voor mijzelf te beginnen was er al een tijd. Ik heb altijd geloofd dat ik met de combinatie van mijn twee passies; mensen begeleiden en sport beoefenen, mensen kan laten groeien. De koppeling mét en naar onderwijs was voor mij helemaal ideaal. Maar hoe pak je dat dan aan… Ik zocht en vond mijn boekhoudster Mireille Coumans, gespecialiseerd in het België vs. Nederland verhaal. Dankzij haar professionele begeleiding ben ik gestart met mijn eenmanszaak. Zij het met knikkende knieën.

De volgende stap was om op zoek te gaan naar een huisstijl. Hierbij werd ik ondersteund door het ontwerpbureau Bright Waters. Zij hebben het logo, de visitekaartjes, de website en vervolgens ook zelfs gepersonaliseerde kleding verzorgd. Dit zorgde voor de eerste professionele uitstraling van mijn bedrijf.

Website: brightwaters.nl

In tussentijd druppelden mijn eerste klanten binnen die ik trainde in onze garage op matjes tussen de auto’s en de rommel van de kinderen of op beschikbare voetbalterreinen en/of natuurgebieden. Ondanks het ontbreken van een degelijke ruimte kreeg ik heel veel lachende gezichten… Het zelfvertrouwen groeide.

In april ben ik gestart met de cursus Docent Agressieregulatie en Weerbaarheid. Deze duurde tot november. In september heb ik er nog de cursus Physical Coach niveau 2 van de Belgische voetbalbond bijgedaan. Beiden heb ik succesvol afgerond.

In juli kregen we, mijn collega’s en ik, te horen dat we nog een schooljaar mochten blijven op Niekee (onderwijs). Dit gaf mij de ruimte om te dromen van een eigen professionele ruimte.

Reeds in de zomer van 2018 worden de eerste veranderingen aan de garage gedaan. Ramen en poorten eruit. Nieuwe ramen en deuren erin. Met dank aan Carlo Vandeninden.

In September kreeg ik een mooie aanbieding van Joost van de Weerde van Kr8tig te Weert. Omwille van een succesvolle casus wilde hij mij graag in Weert hebben om psycho-fysiek aan de slag te gaan met de klanten van Kr8tig.

Ik kreeg een leuke ruimte ter beschikking die ik zelf mocht inrichten qua materiaal. Dit heb ik met grote dankbaarheid aangenomen. Er was een prachtig drieluik ontstaan. Onderwijs – zorg in combinatie met sport – eigen praktijk (in wording).

De laatste drie maanden heb ik ook nog mogen proeven van het gevangeniswezen. Ik had reeds ervaring in de psychiatrie en de verslavingszorg, maar een gevangenis was ik nog nooit binnen geweest. Ik mocht er 10 lessen zaalvoetbal geven aan gedetineerden. De eerste twee lessen verliepen moeizaam en werd ik continu getest. Uiteindelijk heeft mijn enthousiasme en duidelijkheid ervoor gezorgd dat ik heel veel positieve feedback kreeg van de gedetineerden en hun begeleiders.

Op het einde van het jaar 2018 werden de werken aan mijn eigen praktijk afgerond,… en het zag er goed uit. Ik ben heel fier op het resultaat, waardoor ik nog meer dan tevoren gemotiveerd was en klaar voor de actie. Met dank aan Kristof Scheepers en zijn team die mijn dromen hebben gefabriceerd. Maar ook oneindig veel dank aan mijn liefste broers en Roy Clijsters om mij te helpen met de dingen die we zelf konden.

2018… wat een jaar. Een jaar vol mooie dingen, een jaar waar ik mooie nieuwe mensen heb leren kennen. Het jaar dat het allemaal begon, het jaar dat ik volledig out of my comfort zone ben gegaan. Het jaar waar ik nog nooit zo hard heb gewerkt.

Call me a dreamer but sometimes dreams come true.